English version of this page

Ressurser for Visualisering

Designmanual for Universitetet i Oslo

  • UiOs designmanual inneholder maler for PowerPoint; forskningsplakater; LaTeX-maler for bachelor-, master- og doktorgradsoppgaver; brevmaler; visittkort; og mer. Siden inneholder også informasjon om UiOs typografi og fargepalett.

Visualiseringsbiblioteker og veiledninger

  • Data to Viz: Data to Viz har som mål å hjelpe deg med å velge den mest passende grafen eller visualiseringsmetoden for din spesifikke datatype. Nettsiden gir en tydelig og kortfattet oversikt over ulike visualiseringstyper, og hjelper brukere med å forstå når og hvordan man bruker stolpediagrammer, spredningsplott, varmekart og mange andre. Data to Viz legger vekt på forbindelsen mellom datastruktur og visualiseringsdesign.
  • Data Viz Catalogue: Data Viz Catalogue er et nettbasert bibliotek med forskjellige datavisualiseringer. Det presenterer et utvalg av visualiseringstyper, sammen med beskrivelser og eksempler. Dette er en flott nettside for å søke inspirasjon og veiledning. Ved å gi innsikt i styrker og svakheter ved ulike visualiseringsmetoder, kan Data Viz Catalogue hjelpe deg med å velge den mest passende representasjonen for dine data.
  • Data Viz Project: Data Viz Project er en samarbeidsplattform som samler innovative datavisualiseringer og diagrammer. Den inkluderer et spekter av eksempler og inspirasjon, enten du ønsker å kommunisere hierarkiske data, tidsseriedata eller flerdimensjonale data. Data Viz Project tilbyr både ideer og løsninger for å tenke gjennom presentasjonen av dine data.
  • Qualitative Chart Chooser: Kvalitativ Chart Chooser er et nyttig verktøy for personer som arbeider med kvalitative data. Denne ressursen hjelper brukere med å velge de mest passende visualiseringsmetodene for å vise og tolke kvalitativ informasjon på en effektiv måte. Ved å tilby veiledning om når man skal bruke forskjellige diagramtyper, gjør denne ressursen det mulig for brukere å lage visualiseringer som forbedrer forståelsen og kommunikasjonen av deres kvalitative forskning.
  • R Graph Gallery: R Graph Gallery er en omfattende nettbasert samling av visualiseringer og diagrammer opprettet ved hjelp av R-programmeringsspråket. Denne ressursen tilbyr et bredt utvalg av eksempler, veiledninger og koder som hjelper forskere og analytikere med å kommunisere sine data gjennom overbevisende og informative grafer. Enten du er nybegynner eller en erfaren dataprofesjonell fungerer R Graph Gallery som en utmerket referanse for å utforske og lære ulike datavisualiseringsteknikker ved bruk av R.
  • Programming Historian: Programming Historian er en nettressurs med leksjoner og eksempler om datavisualisering for historikere. Nettsiden inkluderer veiledninger om datavisualisering ved hjelp av ulike programmeringsspråk og verktøy, samt inspirasjonsmateriell som viser praktiske anvendelser. Målet er å hjelpe historikere med å inkorporere programmering og digitale metoder i sin forskning og analyse.

Designassistanse

  • ColorBrewer 2.0: ColorBrewer 2.0 er et webbasert verktøy som er designet for å hjelpe brukere med å velge passende fargeskjemaer for sine datavisualiseringer. Det tilbyr ulike fargepaletter optimalisert for forskjellige datatyper og formål, og sikrer at visualiseringene er lett tolkbare. Enten du trenger sekvensielle, avvikende eller kategoriske fargeskjemaer, kan ColorBrewer 2.0 hjelpe deg med å velge passende farger for å forbedre klarheten og effekten av dine visualiseringer.
  • The Noun Project og Flaticon: Begge disse plattformene er biblioteker med gratis ikoner som kan være nyttige når du designer infografikk. Sørg alltid for å sjekke og følge eventuelle lisensbetingelser som er angitt når du bruker innhold som andre har opprettet.
  • Typewolf: Typewolf viser en  samling av skrifttyper og tilbyr innsikt og anbefalinger for effektiv paring av skrifttyper. Det inkluderer også et verktøy for skriftidentifikasjon og analyse av skriftbruk på ulike nettsteder. Typewolf kan hjelpe deg med å velge og bruke typografi for å heve den visuelle tiltrekningskraften og lesbarheten i dine forskningsprosjekter.
Publisert 26. juli 2023 13:00 - Sist endret 11. aug. 2023 08:28