Planetær beboelighet

Velkommen til ny GeoOnsdag. Denne gangen skal professor Trond Helge Torsvik fra CEED snakke om hva som gjør en planet beboelig.

Nærbilde av solnedgang.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Jorden er den eneste planeten vi kjenner der liv har utviklet seg. Jorden har rikelig med overflatevann, en stor måne, et vedvarende magnetfelt og platetektonikk. Men hvilke av disse og andre forutsetninger er de viktigste for at liv skal oppstå? Hvordan har jordens fysiske og kjemiske utvikling påvirket evolusjonen av livsformer? Og hva kan kjennetegne planeter i andre solsystemer som kan være beboelige? 

Et nytt forskningssenter, som vil være det første av sitt slag i Norge, vil utforske disse spørsmålene som har opptatt vitenskapsfolk i århundrer.
Torsvik er leder for Senter for Jordens Utvikling og Dynamikk (CEED) og sammen med Stephanie Werner vil han fra neste år starte et nytt senter som skal forske på hva som gjør en planet beboelig.

Velkommen! Arrangementet er åpent for alle. Det serveres kaffe/te. 

Arrangementet blir i tillegg strømmet til Realfagsbibliotekets YouTube-kanal. 

GeoOnsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.


    Publisert 19. okt. 2022 15:09 - Sist endret 28. juni 2023 13:48