Klimafølsomheten: Det store spørsmålet i klimaforskningen

Velkommen til semesterets første GeoOnsdag. I denne utgaven er det professor Terje Koren Berntsen fra Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Oslo som skal holde foredrag.

Illustrasjon klima og tørke

Foto: Colorbox.com

Hvis verdenssamfunnet skal oppfylle målet i Parisavtalen om å begrense oppvarmingen til 1.5 grader, må politikerne få vite hvor mye utslippene totalt må reduseres og hvor raskt. 
Fordi endringene i klima fra våre utslipp påvirker hele systemet (slik som skyer, vanndamp, havstrømmer, vegetasjon, snø, is, osv) har det vist seg veldig vanskelig å beregne dette nøyaktig. Foredraget gir en oversikt over hvordan moderne klimaforskning prøver å forbedre dette ved bruk av observasjoner og klimamodeller.

Om GeoOnsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.

Arrangementet er åpent for alle. Det serveres kaffe/te. Arrangementet blir i tillegg strømmet til Realfagsbibliotekets YouTube-kanal. 

Publisert 1. sep. 2023 15:49 - Sist endret 14. sep. 2023 13:27