REAL kunstner Laila Kongevold

Hva slags kunst- og forskningsprosjekt kan komme ut av et samarbeid mellom en billedkunstner og en astrofysiker? Laila Kongevold presenterer eget arbeid og planer for REAL kunstprosjektet «Sola i sola».

Bilde av installasjon

Foto: Laila Kongevold

Laila Kongevold er billedkunstner og har blitt tildelt det første REAL kunststipendet på UiO. Gjennom høsten 2023 samarbeider hun med astrofysiker Mats Ola Sand og tett på forskningsmiljøet ved Rosseland senter for solfysikk. Hun arbeider både abstrakt og figurativt innen flere teknikker og disipliner. Laila Kongevold kombinerer ofte objekter, video, fotografi og grafikk med «gulvtepper» laget av duftende pulvermaterialer. Arbeidene spenner fra eksperimentelle installasjoner til offentlige kunstoppdrag i klassiske skulpturmaterialer som bronse og stein. Tematisk kretser arbeidene ofte rundt blindsoner og paradokser hun finner i skjæringspunktet mellom kunst, religion og vitenskap.

Laila Kongevold deltar på feltarbeid ved det Svenske Solteleskopet (SST) på La Palma i slutten av september og vil også fortelle om ferske observasjoner av Sola og arbeidet sammen med astrofysikerne fra RoCS.

__________________________

REAL kunst er MN-fakultetets gjestekunstner-program, der kunstnere inviteres til å arbeide kreativt sammen med forskere. Les mer om REAL kunst her: https://www.mn.uio.no/kurt/prosjekter/real-kunst/index.html 

 

Emneord: real kunst
Publisert 27. sep. 2023 16:07 - Sist endret 27. sep. 2023 16:07