English version of this page

GeoOnsdag spesial: Arven etter Esmark

Velkommen til GeoOnsdag spesial. Vi markerer 200-års jubileet for Jens Esmark sin oppdagelse av istiden i 1823 med foredrag og utstillingsåpning. 

 

Bilde av fjell og morene

Foto: Simen Kjellin

Velkommen til GeoOnsdag spesial. Vi markerer 200-års jubileet for Jens Esmark sin oppdagelse av istiden i 1823 med fire foredrag. Foredragene setter hans funn i sammenheng med dagens forskning og utdanning, og gir oss en forståelse av Norges landskapsutvikling.

Bernd Etzelmüller/Karianne Lilleøren: “Arven etter Esmark”
Clint Conrad: "Imagining Esmark’s Lost Scandinavian Ice”
Martin Lund: “Wind of change“
Henning Åkesson: “Gårsdagens is - fremtidens fasit”

Etter programmet på scenen inviterer vi publikum opp i biblioteket for åpning av fotoutstillingen «Arven etter Esmark - Fra oppdagelsen av istiden til dens betydning for dagens forskning.»

Utstillingsåpningen som starter klokken 15:15 krever påmelding, og dette kan du gjøre her

Om GeoOnsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredragene.

Arrangementet på scenen er åpent for alle. Det serveres kaffe/te. Foredragene blir i tillegg strømmet til Realfagsbibliotekets YouTube-kanal. 

Emneord: GeoOnsdag, Geovitenskap, Esmark
Publisert 6. nov. 2023 13:59 - Sist endret 13. nov. 2023 18:59