COPdatering: Etter klimatoppmøtet

Hva ble bestemt under klimatoppmøtet i Egypt, COP27? Hvordan har toppmøtet bidratt til å redusere klimautslipp? Hvilke interesser er det som står opp mot hverandre i slike forhandlinger, hva er Norges rolle i internasjonale klimaforhandlinger, og hva er egentlig "tap og skade"? Vi gir deg en oppdatering på klimapolitikken etter COP27.

Demonstranter som holder bannere og plakater

Demonstrasjon i Edinburgh 12.11.22. Foto: Neil Hanna / Friends of the Earth Scotland

Klima og naturkrisen er kanskje den mest omfattende utfordringen det internasjonale samfunnet står overfor dette århundre. Vi har invitert fire personer som alle jobber daglig med klimaproblematikken på ulik måte til å oppdatere oss etter COP27:

Henrik Hallgrim Eriksen har lang erfaring fra klimatoppmøter, og har vært Norges forhandlingsleder siden 2016. Han er utdannet samfunnsøkonom på Blindern.  

Naja Amanda Lynge Møretrø er leder i Changemaker, og har deltatt på klimatoppmøter som ungdomsrepresentant. Hun er opptatt av klimarettferdighet og finansiering av tap og skade i utviklingsland.

Maria Varteressian (AP) er politisk rådgiver for klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Dag Olav Hessen er biolog og forfatter, og forsker blant annet på koblingen mellom klima og økosystemprosesser.

Arrangementet er åpent for alle, og det vil bli mulighet for å stille spørsmål til panelet. Vi spanderer pizza! Velkommen!

Scene HumSam finner du i 1. etg i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Publisert 18. jan. 2023 10:46 - Sist endret 1. sep. 2023 13:43