Demokratilunsj: Blir vi numne og dumme av some?

Krigene i Ukraina og Gaza deles og blokkeres i sosiale medier. Algoritmene styrer hvilken verden vi ser, og farger bildene vi har av oss selv. Hva gjør sosiale medier med oss og med demokratiet vårt? Hva skjer med fellesskapet om vi ikke lenger deler en felles virkelighet? Velkommen til samtale og gratis lunsj på Scene HumSam!

Hånd som holder en mobil der det vises et bilde av en kvinne som holder palestinsk flagg.

Vi bombarderes av bilder og videoer på sosiale medier av lemlestede og døde barn. Hva gjør det egentlig med vår virkelighetsforståelse når vi får nyhetene på Instagram? Når alle har sin egen kanal? Samtidig gir sosiale medier uante muligheter til å publisere innhold som ellers ville blitt sensurert.

I hvilken grad kan vi egentlig stole på det vi ser? Og hvilke konsekvenser får det om vi begynner å tvile på sannheten i alt som formidles – om ingenting kjennes trygt?  

Velkommen til gratis lunsj og samtale på Scene HumSam! Lunsj serveres fra kl. 12.00, samtalen starter 12.15.

Du møter:

Instagram-kontoen frida.tegner ble opprettet i 2021, da Frida Grande var sykemeldt fra jobben sin i Amnesty og trengte en hobby. Siden den gang har det gått slag i slag med politiske budskap i sosiale medier som ofte treffer et bredt publikum.

Eli Skogerbø er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon, og leder for POLKOM – Senter for studier av politisk kommunikasjon sammen med Øyvind Ihlen. Hun forsker på og underviser i blant annet sosiale medier og politikk.

Demokratilunsjene er støttet av Sparebankstiftelsen.

Publisert 3. mai 2024 11:48 - Sist endret 3. mai 2024 11:48