Juss i film: Jakten (The Hunt)

Jakten (2012) er en moderne fortelling om heksejakt, urettferdighet, skyld og tilgivelse. Hovedrollen spilles av Mads Mikkelsen, som fikk prisen som beste mannlige skuespiller i Cannes for rollen som Lucas.

Om filmen

En liten jente vekker mistanke om at Lucas (Mads Mikkelsen) har forgrepet seg på henne. Det har han med sikkerhet ikke, men barnets forklaring fører til at alle tror at Lucas er en overgriper og han blir frosset ut av lokalsamfunnet. Det hjelper ikke at jenta går tilbake på det hun har sagt.

Program

Vi viser denne kritikerroste filmen og diskuterer vanskeligheter som knytter seg til etterforsking av overgrep mot barn. Temaer er gjennomføring av tilrettelagte avhør, betydningen av vitne og – beslutningspyskologi, risikoen for justisfeil mv.

Deltakere:

  • Ekspert på politiavhør: Asbjørn Rachlew, politioverbetjent, lærer ved Politihøgskolen og forsker ved UiO. Rachlew arbeider blant annet med utviklingen av globale retningslinjer for politiavhør, og dessuten som sakkyndig og spesialrådgiver i straffesaker der politiets mistenkte har vært barn.
  • Forsvarsadvokat: Øivind Sterri, advokat (H). Han har blant annet utstrakt erfaring som forsvarer for siktede i saker om overgrep mot barn.
  • Ordstyrer: Anders Løvlie, professor UiO.

Filmen og temaene bør være av interesse for de fleste – og dessuten pensumrelevant for de som tar JUS4211 – Prosess og strafferett.

Juridisk Studentutvalg serverer som sedvanlig popcorn av beste sort.

Arrangementet er åpent for studenter og ansatte ved UiO – Vi slipper også inn andre interesserte.

Velkommen til filmkveld!

Publisert 4. mai 2023 11:02 - Sist endret 4. mai 2023 11:02