Kurs for bachelorstudenter ved SV

Å finne fram til relevante faglige tekster kan være en utfordring når vi skal skrive akademiske oppgaver.  I emnet SOS3090 skal du kunne hente inn, analysere og kritisk vurdere informasjon knyttet til sosiologiske temaer. Hvordan kan vi søke i faglige litteraturdatabaser på en effektiv måte? Hvordan kan du gå frem for å få en oversikt over eksisterende teori og forskning? Hva er egentlig forskjellen på en litteraturdatabase og en søkemotor som Google? I denne introduksjonen og workshopen lærer du å søke effektivt og lage en søkestrategi til din oppgave. Vi går gjennom metoder for litteratursøk og noen kriterier for kildekritikk. 

Til prosjektoppgaven (15 siders artikkel) i kurset PSYC2103 skal man selv finne litteratur. Arbeidet skal baseres på 5-10 originalartikler fra de siste fem år. Det skal velges et tema for oppgaven som diskuteres i anerkjente tidsskrift. APA-stilen skal følges.

Når er et tidsskrift anerkjent? Hvordan kvalitetsvurdere forkningslitteraturen? Hvilke databaser er relevante for søk innen kognitiv psykologi og nevrovitenskap?

For deg som skal skrive en selvstendig bacheloroppgave er det viktig å finne relevant litteratur. På dette kurset lærer du om hvordan finne litteratur, om bibliotekets ressurser og hvordan søke etter bøker og artikler.  Kurset bygger på introduksjonskurset som ble gitt i 1. semester.

Dette er et litteratursøkkurs som er spesialtilpasset for SGO1003. Målet er at studentene skal bli kjent med de viktigste tidsskriftene innen samfunnsgeografi slik de står på fysisk på hylla, slik at det blir lettere å orientere seg i digitale databaser etterpå.

Eit av læringsmåla til SGO3090 er å kunne skrive ei forskningsoppgåve eller ei utgreiing i form av ei bacheloroppgåve basert på sjølvvalde artiklar og bøker. Dette kurset handlar om å velje ut relevante databaser som passar til problemstillinga i den enkelte bacheloroppgåva, for deretter å utføre effektive søk i desse databasene.

Denne undervisningen er en del av SOSANT3090 og hjelper deg med å komme i gang med å finne litteratur til bacheloressayet ditt. Å finne fram til relevante faglige tekster kan være en utfordring når vi skal skrive akademiske oppgaver.  I SOSANT3090 skal du hente inn, analysere og kritisk vurdere informasjon knyttet til sosialantropologiske temaer. Hvordan kan vi søke i faglige litteraturdatabaser på en effektiv måte? Hvordan kan du gå frem for å få en oversikt over eksisterende forskning? Hva er egentlig forskjellen på en litteraturdatabase og en søkemotor som Google? I denne økten  lærer du å søke effektivt og lage en søkestrategi til din oppgave. Vi går gjennom metoder for litteratursøk og  kriterier for kildekritikk. 

Når du skriver bacheloroppgave, må du søke etter litteratur. Du lærer hvordan du finner egnet litteratur. Biblioteket har mange betalte abonnementer. Du lærer å finne fram i tjenestene. Søking i databaser etter bøker og artikler. Arkiver, p-bøker og e-bøker. Dette er et kurs for deg som trenger å bli viderekommende i søk etter akademisk litteratur.