Den siste utpost – science fiction og erobringen av verdensrommet - utstilling

I utstillingen Den siste utpost – science fiction og erobringen av verdensrommet setter vi fantasi og virkelighet side om side, og ser hvordan de to har påvirket hverandre. 

Den siste utpost.

Siden de første menneskene stirret opp mot stjernehimmelen har vi lurt på hva som befinner seg der ute. Er vi alene, og kan vi finne svaret på hvem vi er, og hvor vi kommer fra? Disse spørsmålene har man forsøkt å utforske både gjennom litteraturen og vitenskapen.

Fremstillingen av romfart i science-fiction og våre faktiske teknologiske fremskritt har en sammenvevd og spennende historie. I Den siste utpost – science fiction og erobringen av verdensrommet setter vi fantasi og virkelighet side om side, og ser hvordan de to har påvirket hverandre.

I utstillingen presenterer vi romfartens kjente og ukjente historie. Både gjennom en serie nye og historiske avisartikler som omhandler teknologiske og vitenskapelige nyvinninger, og bøkene fra vår egen science fiction samling som inspirerte og ble inspirert av disse. Side om side skaper disse et historisk bilde av både reelle og til tider absurde ideer og hendelser som har drevet mennesket videre i erobringen av verdensrommet – den siste utpost.

Utstillingen står fra 23.3.23 - 9.5.23 i Realfagsbiblioteket, 2 etasje. Velkommen!
 

Emneord: Science Fiction, Utstillinger
Publisert 21. mars 2023 16:00 - Sist endret 31. mars 2023 20:24