Eggende - en utstilling med keramiker Mette Strøm​

I forbindelse med påsken stiller vi ut keramiker Mette Strøms vakre egg i leire og glasur, en utstilling til glede, inspirasjon og ettertanke. Velkommen!

Keramikkegg

Foto: Ett av Mette Strøms vakre keramikkegg som nå kan sees i utstillingen i 1. etasje.

Om utstillingen

Egget er både objekt, materiale og idè, fra biologi til religion og kunsthistorie. En kime til liv, en perfekt form, et ennå uforløst potensiale. ​

Kosmologene kaller universets begynnelse et «kosmisk egg», og da reklamemannen Chris Godfrey postet et enkelt bilde av et egg på instagram ble det den mest likte posten i nettets historie.​

Keramiker Mette Strøm har utforsket og eksperimentert med forskjellige leirer og glasurer over mange år, og har laget en utstilling til glede, inspirasjon og ettertanke. Påsken nærmer seg, og vi har fyllt monterne med hennes vakre egg.

Keramiker Mette Strøm

Mette Strøm er en Oslo-basert keramiker, med verksted på Sagene. Hun er opptatt av spor, mønstre og etterlatenskaper, både i natur og kultur. Det taktile spiller også en stor rolle. Hun har fokus på gjenbruk og gjenbruker egen leire, og leire hun får fra kolleger, samt glasuren. 

Arrangør

HumSam-biblioteket og Mette Strøm
Publisert 25. mars 2022 13:15 - Sist endret 25. mars 2022 13:15