Utstilling: Astrid Lindgrens jul

Velkommen inn i Astrid Lindgrens magiske verden! Årets juleutstilling i HumSam-biblioteket er en hyllest til fire av Lindgrens folkekjære bøker.

Bilde av juletre og snø, med teksten "Astrid Lindgrens jul" oppå.

Astrid Lindgren er en av de store forfatterne i skandinavisk litteratur. Gjennom sitt forfatterskap, som strakk seg over nærmere 60 år, skapte hun et stort og variert litterært univers. Hun skrev først og fremst for barn, men traff like godt voksne lesere med temaer som kjærlighet, sorg, ensomhet og naturens kraft.

I år har vi viet vår tradisjonsrike juleutstilling til karakterer og historier fra forskjellige epoker i Lindgrens forfatterskap: Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte. Du får se tablåer fra bøkene, et nostalgisk pyntet juletre og en digital adventskalender med illustrasjoner. En blanding av glitter og glede, vemod og nostalgi som forhåpentligvis vil bringe litt julestemning til besøkende.

Astrid Lindgrens bøker er oversatt til mer enn 100 forskjellige språk og leses over hele verden. Det er laget over 40 filmer basert på hennes historier. Lindgren døde i 2002 i sitt hjem i Stockholm. Hun ble 94 år gammel.

Utstillingen står til medio januar 2024.

bilde av fire utstillingsmontre og et juletre

Nærbilder fra utstillingen
Glimt fra utstillingen.

 

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 13. des. 2023 13:27 - Sist endret 13. des. 2023 13:27