LAMU-møte 2/2022- 21.april

ARK

Tilstede fra arbeidsgiversiden: Randi Halveg Iversby, Live Rasmussen
Lokalt hovedverneombud: Karen Danbolt
Ansatte representant: Lars Lørdahl
HMS-koordinator: Siw Pedersen (referent)
Heidi Rustad
Mari Camilla Risdal Otnes

Sak: Forslag om utsettelse av ARK.

I løpet av 2022 er det planlagt å gjennomføre 3 prosesser på UB som alle involverer involvering og deltakelse av ansatte:

  • ARK-undersøkelsen
  • Evaluering av SamDig
  • Strategisk kompetanse- og rekrutteringsprosjekt

Alle disse prosessene er viktige, men også krevende prosesser, og ledergruppen mener det er formålstjenlig å utsette Ark til våren 2023. Det er flere gode grunner til utsette ARK:

  • Det kan bli belastende/krevende for medarbeidere og ledere å gjennomføre flere prosesser samtidig
  • Det er ikke lenge siden det ble gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse på UB. Puls-undersøkelsen ble gjennomført høsten 2021 og det ble i etterkant jobbet med utvikling av arbeidsmiljøet
  • Viktig at fokus på ARK-undersøkelsen ikke forsvinner i arbeidet med andre prosesser

Lars og Karen er enig i at det ikke er lurt å ha for mange prosesser som forgår samtidig. Ledere og medarbeidere må ha kapasitet. ARK har vært utsatt tidligere og kan ikke utsettes ytterligere enn januar 2023. 
Live trekker fram at tiltak igangsatt etter PULS undersøkelsen jobbes det videre med. Opprettelsen av SamDig endret hverdagen mer enn sammenslåingen av Medisin og MN-bibliotekene.
Heidi Rustad og Mari Camilla Risdal Otnes arbeider med gjennomføringen av  ARK. Ifølge Heidi har de forberedt alt og har vært i kontakt med NTNU om kursing m.m. De ser at gjennomføringen er ressurs- og tidkrevende. De er klare til å sette igang når klarsignal gis.

Vedtak: LAMU utsetter gjennomføringen av ARK fra september 2022 til januar 2023.

Publisert 29. apr. 2022 09:40 - Sist endret 29. apr. 2022 09:40