Protokoll fra bibliotekstyret 4/2020

28. august kl. 12:30-13:30, holdes digitalt.

Tilstede:

Tilstede fra styret:

Gunn Enli, Ingvill Rasmussen, Margunn Aanestad, Rein Aasland​, Signe Brandsæter, Eva Strømme Moshuus, Hannah Waaler Koppang, Jens Kristian Øvstebø, Henrik Torgersen, Tor Arne Dahl, Hege Stensrud Høsøien

Forfall: 

Kristin Bjordal

Tilstede fra UB:

Hanne Graver Møvig, Randi Halveg Iversby, Live Rasmussen, Birgit Hvoslef Dahl (ref)

Sakskart

1. Innkalling og protokoll 

Vedtak: Innkalling og protokollen fra møte 3/2020 godkjennes.

2. Presentasjon av nye studentrepresentanter 

Periode: 1. juli 2020 - 30. juni 2021:

  • Representant: Eva Strømme Moshuus
  • Representant: Hannah Waaler Koppang
  • 1. vara: Jens Kristian Øvstebø
  • 2. vara: Henrik Torgersen

3. Ny organisering av MedNat-bibliotekene 

Ved Live Rasmussen 

Sakspapir: Notat og funksjons- og bemanningsplan

Innspill:

Fine endringer som klargjør det styret lurte på i forrige møte. Ber om avklaring om Digital Scholarship center, egen seksjon for disse prosjektansatte, og hvorfor dette teamet har engelsk navn når resten av UB har norske navn. Det er også forventninger på UiO utenfor MedNat-miljøene til DSC. 

Kommentar:

DSC er et team, siden de er midlertidig ansatte. Men det var viktig å ivareta de ansatte og gi disse en tilhørighet. Det er ikke en fast seksjon, avventer hvordan prosessen og prosjektet går videre på UiO-nivå. Navnet er en arbeidstittel, inntil videre. DSC som senter skal være 

Vedtak:  
Bibliotekstyret tar den framlagte funksjons- og bemanningsplan til etterretning og gir sin tilslutning til at den nye MedNat-organisasjonen trer i kraft fra 1.9. Resultat av evalueringen forelegges Bibliotekstyret senest 1. mars. Bibliotekstyret ønsker lykke til, og ser frem til evalueringsrapporten.

4. Status Organisasjonsutvikling samlingsarbeid 

Ved Randi Halveg Iversby 

Sakspapir: Drøftingsnotat og presentasjon.

Innspill:

Innlån er tenkt flyttet fra publikumsseksjonen til samling. Har dere vurdert å ta med en person fra publikum i arbeidgruppa?

En del fagansvarlige fra Humsam har innvendinger mot feil i samlingsrapporten, og finner ikke igjen sitt arbeid i samlingsarbeidet i samlingsrapporten, det som faktisk utføres av samlingsarbeid av fagansvarlige. De har derfor sendt et notat til ledergruppen med sine innspill rundt dette.

Kommentar:

Om innlånsfunksjonen skal inngå i en ny enhet vil evt. komme senere i prosessen. Dette må i så fall utredes nærmere. Dette ble også tatt opp i siste IDF-møte.  

Når det gjelder innspillene som har kommet til UBs ledelse så tar vi disse med oss. Det er nyttig å få innsikt i hvordan en sak ser ut fra ulikt hold.

Samlingsutvikling og valg av bøker/ressurser har ikke vært en del av samlingsprosjektets mandat og arbeid. Nå starter selve OU-prosessen, og det er denne som skal klargjøre den videre organiseringen av samlingsarbeid på UB.

Bibliotekstyret vil bli holdt løpende orientert.

Vedtak:  
Bibliotekstyret tar orienteringen til etterretning, med de innspill som kom i møtet. 

5. Eventuelt

Spørsmål fra studentrepresentanter om tidsskriftet Ethnologue fra utgiveren Summer Institute of Linguistics/SIL driver forkynnerarbeid, og målet med utgivelsen er å finansiere oversettelse av bibelen til alle verdens språk. Studentrepresentantene har ønske om å undersøke om UiOs studenter og fagansvarlige stiller seg bak ett slik tidsskrift, og ønsker å bruke UiOs penger på dette.

Styret syntes innspillet var interessant og kjenner til tilsvarende diskusjoner fra andre fagmiljøer og utdannignsinstitusjoner. Styret mener det er fornuftig å fortløpende vurdere porteføljen, samt revidere den med jevne mellomrom. Styret bemerket at ideen om hvilke ytringer som kan finnes i et bibliotek, reguleres av loven, og ikke bestemmes av folkemening. 

 

Publisert 18. sep. 2020 11:26 - Sist endret 22. jan. 2021 10:26