Protokoll for bibliotekstyremøte 2/2024, 18. april

AGENDA 

Tid og sted: kl. 13.00 til 15.30, Georg Sverdrups hus, møterom 4236

Til stede fra styret: Aud Tønnessen, Trine Waaktaar, Jonas Bakken, Runar Hilleren Lie, Hege Stensrud Høsøien, Didrik Svellingen, Karen Danbolt, Pål Magnus Lykkja. 

Forfall: Kristin Bjordal, Rein Aasland, Idunn Bøyum, Robert Granlund, Ingebjørg Flyum Bjørlo, Nora Marie Hager.

Til stede fra UB: Randi Halveg Iversby, Mari C. R. Otnes (ref.), Pål Magne Dahlquist og Karin Sofie Ytterlid (sak 3), Johanne Longva (sak 6).

1. Godkjenning av innkalling

Vedtak: Innkallingen ble godkjent.

2. Godkjenning av protokoll fra møtet 15. februar 2024

Vedtak: Protokollen ble godkjent.

3. Statusoppdatering om mediebudsjettet og konsekvenser av valutasituasjonen. Diskusjonssak.

Pål Magne Dahlquist og Karin Sofie Ytterlid fra Avdeling for samlinger og digitale tjenester orienterte om status, og bibliotekstyret diskuterte konsekvensene av en reduksjon av mediebudsjettets kjøpekraft. 

Saksdokumenter:

4. Status organisasjons- og utviklingsprosesser ved UB. Orienteringssak.

Randi Halveg Iversby gav en muntlig orientering om status for organisasjons- og utviklingsprosesser på UB. Bibliotekstyret tok orienteringen til etterretning.

Saken legges frem mer utfyllende som vedtakssak i i bibliotekstyremøtet juni. I samme møte  legges det opp til en orienteringssak om arbeidet med en strategi for campusutvikling.

5. Resultater fra ARK-undersøkelsen på UB 2024. Orienteringssak.

I møtet 15. februar etterspurte styret informasjon om arbeidsmiljøet på UB. Assisterende bibliotekdirektør Mari C. R. Otnes la frem resultatene fra ARK-undersøkelsen på UB, som foreligger offentlig per 10. april 2024. Styret tok orienteringen til etterretning.

Orientering om den videre oppfølgingen av ARK-undersøkelsen på UB legges frem som orienteringssak i et senere styremøte.

Saksdokumenter:

6. Veiledning i systematisk litteratursøk for PhD-kandidater. Orienteringssak.

Hovedbibliotekar Johanne Longva ved HumSam-biblioteket orienterte. En av Universitetsbibliotekets tjenester er systematiske litteratursøk. Flere av søkeoppdragene som kommer inn fra fag knyttet til Humsam-biblioteket er fra PhD-kandidater. I en opplæringssituasjon vil det være verdifullt for dem å ha tilstrekkelig kunnskap til å kunne begrunne arbeidet sitt i avhandlingen. Det er vanskelig å lære systematiske litteratursøk basert på korte kurs. Tilbudet som presenteres ble opprettet for imøtekomme behovet fra kandidatene både ved å kvalitetssikre opplæringen og samtidig kunne tilpasse tjenesten til den enkeltes spesifikke behov. Bibliotekstyret tok orienteringen til etterretning. 

7. Orienteringssaker fra bibliotekdirektøren:

8. Eventuelt

Det var ingen saker under eventuelt.

 

Publisert 6. mai 2024 10:11 - Sist endret 6. mai 2024 15:35